Direct bellen & direct regelen! +31 (0)184 - 653812

Met oog voor het milieu

 

 

Als afvalinzamelaar doen we er alles aan om zo schoon mogelijk te werken en CO2 uitstoot zoveel mogelijk te beperken. We maken gebruik van groene stroom en groen gas. Het afval dat niet kan worden gerecycled brengen we naar HVC in Dordrecht: een van de milieuvriendelijkste afvalverbrandingsinstallaties in Nederland en op slechts een kleine afstand van onze locatie.

Schone kilometers met Euro 6 voertuigen
We optimaliseren continu onze routes, zodat we het aantal kilometers dat we rijden zo laag mogelijk houden. Die kilometers rijden we met schone, zuinige wagens. De afgelopen jaren hebben we fors geïnvesteerd in de aanschaf van nieuwe, milieuvriendelijker voertuigen. We kunnen nu dan ook met trots melden dat wij de volledige inzameling uitvoeren met Euro 6 voertuigen. Hierin zijn wij uniek in Nederland!

CO2 neutraal met Trees for All
Helemaal voorkomen dat we CO2 produceren kunnen we niet. Compenseren kunnen we het wel. BR Containers heeft hiertoe een overeenkomst gesloten met Trees for All, een organisatie die ervoor zorgt dat voor iedere ton CO2 uitstoot waarvoor BR Containers verantwoordelijk is, nieuwe bomen worden aangeplant. En als we zeggen “voor iedere ton”, dan bedoelen we daarmee compensatie voor de volle 100% van onze kilometers. Inclusief de uitstoot van de inzamelactiviteiten die we uitbesteden en inclusief de uitstoot die het gevolg is van het woon- en werkverkeer van onze medewerkers.

Benieuwd hoe wij u kunnen helpen? Bel ons op 0184 65 38 12 of neem contact op